День людей із синдромом Дауна

День людей із синдромом Дауна

21 березня – Всесвітній день людей із синдромом Дауна. Пропонуємо провести його із різнокольоровими шкарпетками.

Роздуми пост ….
Напевно кожен з нас був у ситуації, коли вийшовши на вулицю, ловив погляди і здивовані посмішки …. і відразу ставало ніяково і думалося: ось, явно щось не так ….. І зупинявся, і оглядав себе. Добре, що знаходив …. а якщо ні? Ось так і йшов, ловлячи погляди і помічаючи людей, що повертаються …
І проходив так весь день, при поверненні додому нарешті помітив: ось воно що. Шкарпетки то різні … один червоний, а інший зелений. Та ще й в смужку ….. Ну як я міг!!! Здавався безглуздим, смішним. А адже це тільки зовні. Всередині я інший.
І на наступний день ретельно підбирав гардероб так, щоб як всі, в стандарті …. Щоб ніхто-ніхто не зміг причепитися
Стандарт.. А що це таке? і що є стандарт в класичному розумінні?
Бо що є стандарт для одного, для іншого є аномалія ….
Так про що це я ….?
А про те, що люди з синдромом Дауна ходять в таких “шкарпетках” все життя …. і зняти не можна. Ніяк не можна. Смішні, іноді безглузді, не в стандарті ….. Але це зовні …… Загляньте в їх очі. Там Світло …  Вони несуть його трепетно ​​і тихо протягом усього життя. Світло і Любов.
Наше завдання – не помічаючи зовнішніх “шкарпеток”, навчитися розглянути Душу. Навчитися бачити Людину і прийняти цю Любов такою яка вона є. Безумовну Любов без кордонів.
 До всесвітнього дня людини з синдромом Дауна в багатьох країнах світу проходить акція “Lots of socks”.
 Ідея акції – запропонувати відчути, як це – відрізнятися від інших. Щоб приєднатися до неї, потрібно 21 березня з ранку всього лише надіти шкарпетки. Яскраві, непарні шкарпетки, гольфи або гетри, в смужку і з малюнком, один носок або, може бути, навіть зайвий, що символізує додаткову хромосому. Можна зробити з шкарпеток шарф або краватку, прив’язати їх до сумки або вкласти в кишеню піджака, закріпити на ручці дитячої коляски або на антені автомобіля
Вибір за вами….

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *