Нашій школі – 55 років!

Нашій школі – 55 років!

1 грудня для учнів та вчителів спеціалізованої загальноосвітньої школи № 8 стало не тільки першим днем зими, але й Днем народження рідної школи. Саме у цей день їй виповнилося 55. 
Цього дня ювілярку прийшли привітати поважні гості: Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, Директор Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Роман Миколаїв, колишні директори та вчителі, які працювали на благо рідної школи, а також гості з сусідніх шкіл. У такий важливий день іменинницю вітали також учні, вчителі та випускники школи. 

Школа бере свій початок у далекому 1962 році. Саме тоді вона вперше відкрила свої двері для дітей мікрорайону Ракове, який тільки почав розбудовуватися. Відтоді змінилося багато, і нині її вважають однією з кращих у місті. Важливою зміною було започаткування інклюзивної освіти у закладі. Школа, першою у місті, почала працювати з “особливими” дітьми. Вчителі почали їздити за кордон для отримання нового досвіду у сфері інклюзивної освіти. Головною ідеєю інклюзивної освіти у школі стало те, що діти з певними вадами можуть навчатися разом із іншими дітьми. Це допомагає таким дітям відчувати себе рівними серед однолітків. Наразі у школі діє 17 інклюзивних класів. 
За 55 років школа № 8 змінила 8 директорів. Кожен із них залишив свій слід в історії навчального закладу. З 2016 року школою опікується молодий та креативний директор Сергій Коріньовський, який робить великий внесок у процвітання школи. За допомогою батьків та Сергія Петровича учні школи мають змогу навчатися у зручних класах, обладнаних мультимедійним устаткуванням та новими комп’ютерами. 
Це свято не оминуло й мене, адже я навчаюся у цій школі вже 11 років. Перше знайомство з другим домом відбулося ще в далекому 2007 році. Пам’ятаю ці білі банти, величезні букети квітів та очі, наповнені щастям, адже я школярка. Саме у 8 школі я знайшла справжніх друзів, розкрила свої таланти та провела своє дитинство, яке залишило за собою безліч яскравих спогадів. Я безмежно вдячна усім вчителям та однокласникам, які стали для мене сім’єю. 
Школа № 8 ще не “пенсійного віку”, і тому у неї все попереду. Я впевнена, що приведу сюди своїх дітей, адже вчителі цієї школи зможуть виховати їх справжніми людьми, поділитися своїми знаннями та стати їм справжньою родиною. 
Окрема дяка педагогам – золотому фонду освіти.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *