Monthly Archive 30.11.2021

Тиждень історії.

З 30 листопада в школі проходить тиждень Історії. Матеріали, які підготували учні, висвітлюють історію нашого міста від найдавніших часів і до сьогодення:

  • стародавні карти,
  • історія виникнення міста,
  • мікрорайону,
  • вулиці,
  • чим славиться наше місто,
  • рекорди міста,
  • утворення громади із центром у м. Хмельницькому.

 

Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.

Цей день з’явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому – в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.

Учні 11 А класу ознайомились з фактами та міфами які оточують такі хвороби як ВІЛ та СНІД. Навчились відрізняти факти від вигадки, ознайомились з методами якими можна себе уберегти від хвороби.

 

Пам’ятай! 27 листопада – День пам’яті жертв голодоморів

Наближається 27 листопада – сумна дата в історії України – День голодоморів та репресій. Моторошно стає від кадрів хроніки тих років та спогадів очевидців. Важко повірити в те, що таке могли зробити люди над людьми. Три страшні голодомори пронеслися Україною за чверть століття: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 рр. забравши мільйони життів.  Пам’ятай!

Ми з учнями 5 В класу переглянули коротке відео – розповідь дівчинки про часи голодомору 1932-1933 років. Кожен з учнів розповів історію, яку чув з уст своїх бабусь та дідусів. Кожен вирізав ангелочка на честь пам’яті жертв голодомору.

 

Квест «Людська гідність» у 5 В класі

У 5 В класі було проведено квест, присвячений Дню Гідності та Свободи.
Діти працювали у групах. Кожна з команд пройшла такі зупинки: «Дешифратор», «Зайві літери», «Шифрувальна», «Асоціативний кущ», «Віднови визначення», «Гідні вчинки», «Приклад гідності», «Принципи гідності».
Підсумком заходу стала бесіда, на якій обговорили історію започаткування цього дня. Діти отримали грамоти учасника квесту.

 

Урок пам’яті у 2 – В класі.

Бібліотекарка молодшої школи Присяжна Алла Матвіївна у 2-В класі провела виховний захід, присвячений визволенню України від німецько-фашистських загарбників і 80-річчю трагедії Бабиного Яру.

 

Просвітницький захід “Революція Гідності. Небесна Сотня. Герої не вмирають”.

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи та з метою увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні учні 10-Б класу організували й провели тематичний просвітницький захід “Революція Гідності. Небесна Сотня. Герої не вмирають”.

 

Фестиваль “В океані рідного народу відкривай духовні острови”

        19.11.2021 у школі відбувся Фестиваль української культури “В океані рідного народу відкривай духовні острови”. Це традиційний щорічний захід. Проходить він після Дня української писемності перед Днем Гідності та Свободи. 7 років триває російська агресія, на сході країни триває війна. Якщо давати відповідь на питання що ми сьогодні можемо зробити для Батьківщини, чим можемо допомогти?? То цілком логічним є проведення таких заходів, що допомагають нам повірити в силу духу нації. Українське слово, українська пісня, музичні номери єднають нас, викликають почуття гідності та поваги до всього українського.

“Всеукраїнський урок з безпеки дорожнього руху” у 2 – А класі.

Під час тематичного тижня у 2-А класі був проведений “Всеукраїнський урок з безпеки дорожнього руху”. Застосовуючи знання, учні впізнавали та малювали дорожні знаки, розгадували загадки та ребуси, грали в настільні ігри. Переглянули сюжет “Абетка дорожнього руху”.

Виховна година “Безпека на дорозі”

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя.

В рамках Тижня безпечного руху в 11 А класі були проведені змагання на знання правил дорожнього руху.Під час проведеного заходу діти розгадували загадки, змагалися на знання дорожніх знаків, грали в рольові ігри, переглядали документальні відеофільми.

Джерело головного зображення:http://uzh-rda.gov.ua/novyna/tyzhden-bezpeky-dorozhnogo-ruhu-2021

Мова – ДНК нації

Ігровий квест «Мова – ДНК нації» провела працівниця бібліотеки-філії №4 Венгрова Тетяна Юріївна для учнів 6-А класу СЗОШ №8. Безліч цікавих ігрових завдань мали виконати маленькі мовознавці, щоб пройти всю дорогу квесту.

 

Діти шукали в словах цифри та розв’язували приклади. Скакали на одній нозі, читаючи скоромовку. Розшифровували чарівні малюнки та складали в словах переплутані місцями літери.

 

«Найбільше мені сподобалася вправа «Продам жирафа», – поділився враженнями Ілля. – Моя сусідка продавала страшного жирафа, а я вигадував оголошення, щоб продати смішного жирафа. Я написав, що мій жираф любить морозиво, у нього квадратна голова і тонкі ноги. Він працює клоуном і з ним завжди весело».