Monthly Archive 19.12.2022

Подорож зі св. Миколаєм.

Захоплюючу подорож у часі здійснили учні 4-А класу разом з бібліотекарем Присяжною А. М. аж до самого Миколая. Поповнили знання цікавими фактами та легендами.

 

Андріївські вечорниці.

Ось так сьогодні учні та вчителі мали змогу відсвяткувати «Андріївські вечониці».В першу чергу відбувся святковий ярмарок ,де учні могли почастуватися різними смаколиками.🍪😊

 

В той час, у актовій залі відбувались андріївські ворожіння 🔮та запальні танці🔥🔥

 

Також провели конкурс на найкращу калиту🥨школи:
Перше місце розділили 7-А і 6-В
Друге місце-5-Б
Третє-6-A,7-Б,7-В

В спортивній залі вібувалися парубоцькі розваги:хлопці брали участь у різних змаганнях💪,найголовніше з яких кусання калити.

Вітаємо команду 5-Б класу з перемогою👏

 

Козаки переможці

Вчителі Фізкультури Главацький В.М та Терлецький Д.О. провели з учнями 6 – В і 5 – Б класів спортивні змагання до Дня Збройних Сил України.

Учні змагалися в декількох турах (естафета, стрибки в мішках, волейбол…)

Переможцями стали учні  5 – Б класу. Всі учасники змагань отримали грамоти.

 

Урок розвитку зв’язного мовлення у 7-В класі.

Цікаво пройшов урок розвитку зв’язного мовлення у 7-В класі. Учні створювали каліграми.

Каліграма -це графічна загадка, яка стимулює образне мислення, розвиває спостережливість, вміння концентруватися. Це – тематичний малюнок, створений за віршем.

 

День Збройних сил України – одне з найважливіших свят цього року, адже ЗСУ зараз є нашою опорою.

День Збройних сил України відзначається щорічно 6 грудня. Це свято завжди відзначалося з гордістю та пошаною, але у 2022 році під час повномасштабної війни його важливість зросла ще більше. ЗСУ – це меч і щит України, наша опора і захист. Найкращі сини і дочки України борються в Збройних силах за незалежність і свободу своєї Батьківщини.

На честь свята для учнів 6 В класу було організовано квест «Ми переможемо».

Учні шукали свої станції, виконували інтерактивні завдання за допомогою QR-коду.

 

   Вже традиційно перший тиждень зими проводиться Тиждень поінформованості про людей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами. Наша школа завжди приділяє роботі з цими людьми багато уваги, а в цей тиждень фахівці діляться своїм досвідом з учнями і колегами.

     Цього року в рамках Тижня були проведені різноманітні та різнопланові заходи, які наблизили наше розуміння стану та існуючих проблем, з якими стикаються люди з інвалідністю.

     Окрім традиційних виховних годин, серед учнів 5-7 класів були проведені виховні години на тему «Ми різні, але всі рівні», під час яких дітям  пояснювали, хто такі люди з інвалідністю, як з ними спілкуватись та головне – толерантне та поважне ставлення до всіх людей, бо ми всі існуємо в одному просторі разом, хоча кожен має свої відмінності.

 

Також була залучена шкільна радіорубка, за допомогою якої кожного дня тижня проводились радіопередачі інформативного характеру про найбільш розповсюджені порушення та хвороби, які  заважають людям жити повноцінно.

Для педагогів школи спільно з Центром професійного розвитку педагогічних працівників було розроблено Програму підвищення кваліфікації  і проведено у вигляді тренінгового заняття на тему “Інклюзивне навчання: лайфхаки для прогресивного вчителя”. Багато уваги було приділено питанням Універсального дизайну в освіті, особливостям його використання в навчанні.

 

Виховна година до спомину дня Голодомору 1932-1933 років.

Учням 6-А класу була проведена виховна година до дня Голодомору 1932-1933 років, де учні ознайомилися з історичними фактами та подіями 1932-1933 років.

 

 

«Ми різні – але всі рівні”

       Як правильно спілкуватися з людьми з інвалідністю? Які слова не варто вживати та про що слід памʼятати?
       До Міжнародного дня людини з інвалідністю ділимося підказками щодо коректного спілкування з дорослими та дітьми з інвалідністю, а також їхніми батьками.

В СЗОШ 8 проходив тиждень поінформованості про дітей з ООП. Діти з особливими освітніми потребами – це діти, які потребують додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення її права на освіту. Школа прямо причетна до роботи з “особливими”
дітками, а тому ми точно знаємо як донести до наших вихованців актуальність цього питання.