Вже традиційно перший тиждень зими проводиться Тиждень поінформованості про людей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами. Наша школа завжди приділяє роботі з цими людьми багато уваги, а в цей тиждень фахівці діляться своїм досвідом з учнями і колегами.

     Цього року в рамках Тижня були проведені різноманітні та різнопланові заходи, які наблизили наше розуміння стану та існуючих проблем, з якими стикаються люди з інвалідністю.

     Окрім традиційних виховних годин, серед учнів 5-7 класів були проведені виховні години на тему «Ми різні, але всі рівні», під час яких дітям  пояснювали, хто такі люди з інвалідністю, як з ними спілкуватись та головне – толерантне та поважне ставлення до всіх людей, бо ми всі існуємо в одному просторі разом, хоча кожен має свої відмінності.

 

Також була залучена шкільна радіорубка, за допомогою якої кожного дня тижня проводились радіопередачі інформативного характеру про найбільш розповсюджені порушення та хвороби, які  заважають людям жити повноцінно.

Для педагогів школи спільно з Центром професійного розвитку педагогічних працівників було розроблено Програму підвищення кваліфікації  і проведено у вигляді тренінгового заняття на тему “Інклюзивне навчання: лайфхаки для прогресивного вчителя”. Багато уваги було приділено питанням Універсального дизайну в освіті, особливостям його використання в навчанні.

 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *