Monthly Archive 28.02.2023

День з поліцією.

Незабутні враження, бадьорий настрій, бажання стати кращим громадянином своєї країни, дотримуватися правил дорожнього руху та правил поведінки у школі, залишило по собі знайомство з пані Оксаною в учнів 4-А класу. Пані Оксана це – креативна чудова поліцейська нашого міста. Сьогодні вона провела з учнями урок-гру-тренінг. Вдосконалили знання по техніці безпеки на дорозі усіх учасників руху: водіїв, пасажирів, пішоходів, велосипедистів. Отримали позитивний заряд енергії!
Дякуємо, чекаємо на нові зустрічі!

Цікава зустріч відбулася з поліцейським та учнями 3-А класу. Життєві задачі, моделювання ситуацій, пов’язаних з безпекою на вулиці, повторення знаків дорожнього руху, жваві обговорення нагадали дітям про важливість бути обачними та уважними. Такі зустрічі- це також чудова можливість і перевага у виборі майбутньої професії.

З Масляною вітаємо!!!

З Масляною вітаємо,
Змін великих бажаємо.
Принесе хай весна
Перемогу та тепла!

 Учні 3 – В класу весело зустріли масляну.

 

Міжнародний день рідної мови.

До Міжнародного дня рідної мови, який світова спільнота відзначає 21 лютого, у 2-А класі пройшла бліцвікторина “Ми знаємо українську мову “. А також учні виконували філворд з анаграмами “Яка рідна мова”, і розгадували загадки та ребуси про мову. Найкращих знавців української мови було нагороджено грамотами.

 

Любов до рідної мови, любов до рідної Батьківщини — невіддільні поняття. Вони споконвіку живуть у людських серцях і притаманні тим, хто шанує історію й культуру власного народу. 3-В клас сьогодні відзначав Міжнародний день рідної мови.

Пам’яті “Небесної сотні”.

Вони загинули за Вільну Україну
Бо захищали і дітей і матерів.                                                                                                                         І не загинули вони, а відлетіли в небо.

Бібліотекар Присяжна Алла Матвіївна провела виховні години присвячені пам’яті “Небесної сотні” в 3 – В, 2 – В та 3 – Б класах. Алла Матвіївна розповіла про історію “Небесної Сотні”, пояснила чому ми повинні пам’ятати цих героїв.

2-А клас вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні виготовленням янголят.

Небесною Сотнею назвали людей, які загинули під час Революції Гідності за честь та волю українського народу. У 4-А класі проведено виховну годину. Діти виготовили ангелочків та вшанували загиблих Героїв

 

У 4- Б класі пройшла виховна година, присвячена Дню Героїв Небесної сотні
Діти дізналися чому саме 20 лютого ми згадуємо тих людей, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави.
Діти вшанували пам’ять героїв, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейське майбутнє України та усі разом виготовили стіннівку.

Тимбілдінг, як інноваційний засіб ефективного розвитку педагогічного колективу.

15 лютого 2023 р. в СЗОШ №8 в рамках Тижня психології соціальним педагогом Кравець О. В. разом з практичним психологом Комунальної установи Хмельницької міської ради “Центр професійного розвитку педагогічних працівників” Борисюк А. М. був проведений психологічний практикум “Тимбілдінг, як інноваційний засіб ефективного розвитку педагогічного колективу”.

Під час практикуму підіймалися такі теми, як педагогічна етика, педагогічний такт, міжособистісні конфлікти в колективі.

Також педагоги школи отримали навички по формуванню та згуртуванню як педагогічного, так і учнівського колективів.

 

Марафон Єдності.

Марафон Єдності для українських вчителів, школярів студентів, науковців було організовано 16 лютого 2023 р. Українським інститутом вивчення голокосту “Ткума”. Захід присвячено Дню єднання України. Учні нашої школи приєдналися до святкових заходів.

Безпека у побуті.

 

День 3 Безпека у побуті. Дім це місце, про яке ми згадуємо із теплотою, адже ти тут зростаєш, оточений дорогими для тебе людьми і пам’ятними речами.
З кожним роком розширюється вибір «домашніх помічників». Дорослі купують різноманітну побутову техніку, яка допомагає нам у побуті: обігріває кімнату, прибирає квартиру, пере і прасує білизну. Прилади полегшують людині життя. Однак невміння, необережне користування ними може призвести до великого лиха. Вони приносять багато користі, але якщо не дотримуватися певних правил, може статися лихо. Чудові майстер-класи провели для учнів початкової школи Атаманюк Наталія Василівна, Засаднюк Людмила Вікторівна, Кравець Ганна Петрівна, Соловйова Олена Сергіївна. Учні ще раз пригадали та повторили правила безпеки у побуті.

 

 

День Єднання.

16 лютого в Україні відзначають День єднання. Відповідний Указ “Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства” був підписаний Президентом України Володимиром Зеленським рівно рік назад напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Головна мета цього дня — показати єдність українського народу на тлі військової загрози. 

Учні 5 – Б класу відвідали виховну годину “Ми сильні – ми єдині”, виконали багато цікавих завдань та приєднались до флешмобу “Долоньки миру” #UAразом #Україна_в_серці.

 

Безпека на дорозі.

День 2. Життя людини має дуже велику цінність. А безпека на дорозі – це і є насамперед безпека життя. Саме про це говорили сьогодні з учнями. Марчук Ірина Василівна провела чудові майстер-класи на тему:” Твоя безпека на дорозі”. Сторожук Дарія Вячеславівна повторила з дітками правила дорожнього руху.

 

Дні безпеки життєдіяльності.

У початковій школі розпочалися дні безпеки життєдіяльності. Три дні поспіль педагоги розповідатимуть учням про основні правила безпеки.
1 день присвячений мінній безпеці.
Скрипник Ірина Антонівна розробила цікаве заняття для учнів всієї школи. Шляхом доступної інформації розповіла дітям про те, як вберегти своє життя та життя своїх рідних від загроз вибухонебезпечних предметів.