Monthly Archive 09.10.2024

Захід “Зрозумій мене”

В рамках Тижня поінформованості про осіб з особливими освітніми потребами вчитель-дефектолог Мартемьянова О.Є., вчитель логопед Ваховська О.О. та практичний психолог Кравець О.В. провели захід для учнів 3-4 класів “Зрозумій мене”. Учні ознайомилися з основними формами комунікації людей, які мають порушення слуху (дактиль, українська жестова мова), опорно-рухового апарату та зору (шрифт Брайля); вчили правильно користуватися термінологією для позначення інвалідності.

 

Кожна дитина має право

В рамках правового тижня у 8-А було проведено виховний лекторій:”Кожна дитина має право”.На виховній годині учні познайомились з тематичною виставкою правової літератури у шкільній бібліотеці, де бібліотекар Безсмертна Л.І.розповіла про фонд правової літератури.Вчителька історії Гевко О.І та класний керівник 8-А класу Гончар Н.М. провели бліцтурнір з правознавства, де учні поглибили свої знання з правознавства.

 

Квест” Юні захисники Вітчизни”.

 1 жовтня – знане у народі свято, як Покрова Пресвятої Богородиці, а також День захисників та захисниць Вітчизни. Бібліотека-філія № 4 підготувала патріотичний квест «Юні захисники Вітчизни» для учнів 6-А класу ліцею № 8, які завітали до неї.

Багато креативних та цікавих завдань чекало на юних патріотів! Це і складання сенкану – вільного вірша без рими, що складається з 5 рядків. Юні таланти мусили проявити тут всю свою майстерність та креатив! А ще дітлахи спробували себе у якості дешифрувальників і розгадували секретне послання. Учням дуже сподобалось розгадування анаграм, вікторина «Пошук слів» і складання пазлів.

 Дітлахи були активними та дуже захоплені. У вирішенні завдань вони проявили усю свою кмітливість, розум та спритність. Відчувалась справжня атмосфера єднання.

    Наприкінці зустрічі учні переглянули відео «Най-най-най-цікавіші факти про Україну», де дізнались багато нового про рідну землю.

    Своїми враженнями ділилась учениця 6-А класу Сидорук Лілія: «В наш час повинні проводитись дані заходи, бо завдяки ним ми дізнаємось більше про власну країну. Дуже сподобались завдання в ігровій формі, а командний дух об’єднує нас». Ще одна учениця класу Ілона сказала: «Мій батько захищає країну у лавах ЗСУ. Тим більше мені було приємно написати побажання нашим воїнам, які будуть розміщені на лепбуку у бібліотеці».

 

Патріотична виховна година :”В єдності наша сила”.

У День Захисника та Захисниць України вчителем історії Гевко О.І та класним керівником 8-А класу Гончар Н.М. було проведено патріотичну виховну годину, де учням розповіли про патріотизм та любов до рідної держави.

На заході дітям пояснили, що ми живемо в незалежній державі й маємо відстоювати своє, рідне. А ще боротися за свободу та незалежність.
Власний патріотизм маємо проносити крізь серце й душу. А далі він має проявлятися у наших поведінці, розмовах, вчинках, поглядах, бажанні захищати Батьківщину. Від козацтва і до сьогодення наша держава має силу і відважність. «Кожного дня ми повинні дякувати подумки загиблим воїнам за наше життя, за те, що маємо змогу бути, працювати, навчатися».

“Душа розкривається в слові”: зустріч з Ольгою Сидоренко

   Літературний марафон «Слово єднає — перемогу наближає» 19 вересня завітав до ліцею №8. Працівниці бібліотеки-філії №4 організували для семикласників зустріч із сучасною українською письменницею, ілюстраторкою та акторкою-любителькою Ольгою Сидоренко.

   Гостя із задоволенням розповіла про свій літературний досвід, адже свої перші кроки у даній царині зробила в 35 років. Розпочала писати оповідання, які згодом відправляла на літературні конкурси. Її книги, написані у жанрах наукової фантастики, горору та фентезі, мають популярність серед сучасної молоді. 

     Разом з Оленою Леус, як однією зі співзасновниць літературної спільноти «Ловці снів», що займається підтримкою письменників-початківців, літераторка розповідала про діяльність організації, з якими форматами їхня спільнота працює. Школярі із захопленням слухали спікерів та ділилася власним досвідом у написанні творів.”

 

 Творча невимушена атмосфера, позитивні емоції та нестандартний підхід до організації зустрічі налаштовували на відкриту комунікацію.

      Наприкінці зустрічі діти із захопленням ділилися своїми враженнями. Денис Дияк прокоментував: «Я завжди захоплювався горор та фентезі, як і будь-який мій ровесник. Спробував писати сам, але, як і кожен аматор, переживав, чи справді це — “моє”, як написане зробити кращим. Завдяки пані Ользі тепер я розумію, що маю робити для вдосконалення власної письменницької техніки».