День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

У 4- Б класі 24 листопада 2023року був проведений урок присвячений темі: ” День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років”.
Учні класу прослухали цікавий історичний матеріал по даній темі, який підготувала бібліотекар Алла Матвіївна. Також під час уроку було обговорено події того часу, які діти побачили під час роботи із презентацією та цікаві факти записали у свої робочі зошити. Після перегляду мультфільму про ГОЛОДОМОР, учні між собою поділилися своїми думками та почуттями, які їх збентежили від почутого і побаченого історичного факту про штучно створений Голодомор – геноцид українського народу.

 

25 листопада відзначатимемо 90 річницю Голодомору. Традиційно у цей день будемо вшановувати пам’ять жертв геноциду. Голодомор залишив на українській історії незагойні шрами. Від голоду вимирали цілі села, а масштаби і причини трагедії замовчувалися радянською владою. Практично в кожній родині з вуст в уста передаються історії очевидців Голодомору. Алла Матвіївна провела цікаву екскурсію в минуле , де учні 4-В класу дізналися багато нових цікавих фактів з історії нашої Батьківщини.
Голодомор 1932-33 років один із найбільших злочинів в людській історії. І Свічка Памяті буде запалюватися в цей день завжди!

 

24 листопада 3-А клас разом з бібліотекарем Аллою Матвіївною вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.
На основі історичних знань про голодомор визначали масштаби трагедії українського народу. Також переглянувши мультфільм для дітей про голодомор 1932-1933 років, висловлювали свої думки та почуття про геноцид українського народу.
На завершення заняття і вшанування жертв Голодомору учні виготовили свічки Пам’яті.

 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *